Bedenk goed waar je energie van krijgt​

Bedenk goed waar je energie van krijgt

Bert Vogel, Manager Employability De Volksbank

De Coronatijd is voor mij ook een tijd van bezinning. Vooral omdat dingen die normaal zo gewoon zijn, niet altijd meer kunnen. Het was de normaalste zaak van de wereld om heel veel te reizen.
Voor de toekomst denk ik daar nu over na. Hoe reis ik? Belast ik het milieu niet enorm? Dat deed ik voorheen veel minder.

Ik ervaar thuiswerken soms als een zegen en soms als een last. Heel lang thuiswerken is niet goed voor je humeur en sociale contacten. Alles in nu digitaal en je moet gericht contact zoeken. Daar is een mens niet voor op de aarde gezet. Thuiswerken bevordert wel mijn concentratievermogen, maar het is slecht voor mijn dynamiek. Ik presteer live veel beter!

Ik heb het afgelopen jaar veel wandelbila’s ingepland, in de bossen en op het platteland. Wandelbila’s zijn sowieso veel beter dan aan een tafel elkaar spreken, maar nu werd dat door Corona nog meer zichtbaar. Als team hebben we online bijeenkomsten georganiseerd, zoals pubquizzen, muziekbingo’s en borrels. Ook hebben we met het hele team een natuurwandeling georganiseerd, op veilige afstand natuurlijk. 

Ik wil iedereen die dit leest voor het aankomend jaar meegeven om goed te bedenken waar je energie van krijgt en daar wat mee te doen. Ga in de pauze naar buiten. Sta regelmatig op van achter je bureau en ga even wat anders doen. Spreek af om een wandeling in de natuur te maken met je collega. Daar doe je inspiratie op. En stap regelmatig op de fiets, doe een wandeling en stel sportieve doelen.

Zelf ga ik zodra het kan het ‘praatje pot’ weer oppakken, ik heb nooit geweten dat het zo belangrijk is. En ik ga weer borrels voor gezellige mensen organiseren. We gaan uit eten en ik ga door met wandelmomenten.zva