Ik ben een groot voorstander om dingen te delen met een ander

"Ik ben een groot voorstander om dingen te delen met een ander"

Carrière Buddy Stefan over Josephine

Op zoek naar iemand “inspirerend, boeiend, of een voorbeeld voor anderen” dacht ik aan Josephine. Met name vanwege haar visie op het thema balans en haar opmerkingen over het delen met anderen vond ik interessant.

Josphine over haar Carrière Buddy

Vanuit kantoor kregen we een wandelsessie met een Carrière Buddy aangeboden. Als zoiets je wordt aangereikt, moet je het altijd doen. Ik ben een groot voorstander om dingen te delen met een ander. Het is goed je loopbaan eens onder de loep te nemen. Dat heb je nodig om zo nu en dan de balans op te maken.

Wandelen is een makkelijke manier om te praten
Ikzelf vond het fijn dat ik hiermee in een drukke periode ruimte in mijn hoofd kon creëren. Ik zit midden in de hectiek van een nieuwe functie en heb hoge verwachtingen van mezelf. Dan is het fijn om met iemand te praten die geen onderdeel is van de organisatie. Bovendien is wandelen een makkelijke manier om te praten, want je wordt uit je vertrouwde omgeving getrokken. Je zit niet tegenover elkaar, dus je hoeft de ander ook niet aan te kijken. Dat maakt het makkelijker om wat te zeggen.

De verhouding tussen werk en privé is al snel uit balans
Als je echt de diepte in wil gaan, heb je natuurlijk meerdere gesprekken nodig. Dat heb ik met eerdere coaches wel gedaan. Ik benader het altijd vanuit persoonlijk perspectief, om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. In de corporate wereld zit het nog een beetje in de taboesfeer, terwijl ik juist vind dat je de ander er enorm mee kan helpen. In het streven naar perfectie is de verhouding tussen werk en privé al snel uit balans en juist door bepaalde thema’s aan te kaarten ontstaat er een gesprek over onderwerpen die anders niet aan bod komen.