Je hebt niet het gevoel dat je na een paar sessies er alleen voor staat

"Je hebt niet het gevoel dat je er na een paar sessies alleen voor staat"

Carrière Buddy Freek over Koen

Koen heeft in 2020 zijn HBO-diploma ‘Technische Bedrijfskunde’, met als specialisatie ‘Strategisch Management’ en ‘Artist- & Event Management’ gehaald. 

Gedurende zijn opleiding heeft hij gewerkt aan het opbouwen van een sterk netwerk met het oog op een carrière in de Dance Industry (evenementen). Dit kwam door de corona-ontwikkelingen natuurlijk in een ander daglicht te staan.

Wat ik het mooie aan Koen vind, is zijn enthousiasme, energie en leergerichtheid. Hij worstelt en weet zich ook te herpakken. Dat doet hij onder andere door aan de slag te gaan met Akoestische Panelen. Als autodidact. Hij heeft zich verdiept in de materie en is aan de slag gegaan met het produceren en verkopen van deze panelen.

Daarnaast is Koen een woordkunstenaar en weet hij zijn verhaal mooi in woorden uit te drukken. Hij blijft gericht op het vinden van wegen om te werken vanuit zijn passie (muziek).

Koen over zijn Carrière Buddy

Ik wilde rust vinden qua werk. Mijn carrière-pad in de muziekwereld werd behoorlijk geblokt door de corona-epidemie en ik had een burn-out. Ik was op zoek naar hulp, misschien was het wel een noodgreep. Toen ik van Carrière Buddy hoorde sprak me de persoonlijke aanpak enorm aan. Ik had iemand nodig die geloofde in mijn potentie en die het vlammetje dat diep in me nog brandde weer kon aanwakkeren. In mijn coach Freek vond ik die persoon, ik had er 100% vertrouwen in dat hij dat vlammetje kon aanwakkeren.

De beste opdracht die hij me kon geven was ‘schrijf je eigen songtekst’. Daar kon ik al mijn energie in kwijt. Vanaf mijn afstuderen had ik aantekeningen bijgehouden over mijn leven en die vormden de basis voor deze opdracht. Inmiddels ben ik meer songteksten aan het schrijven.

De juiste keuzes maken
Ik was met een aantal dingen tegelijk bezig, want ik wilde weer een inkomen hebben, zodat dit rust bracht en me ruimte geeft om me verder te ontwikkelen. Freek heeft me laten zien dat de muziekindustrie heel breed kan zijn en om daarbinnen voor mij de juiste keuzes te maken. Ik had al een keer akoestische panelen gemaakt voor de slaapkamer van mijn broertje en toen ik daarover vertelde, zag hij de potentie. Hij heeft me handvatten gegeven om dit verder uit te denken en ik heb dit helemaal uitgewerkt. Inmiddels heb ik de eerste opdracht lopen om akoestische panelen te installeren, die niet alleen goed werken, maar er ook nog fantastisch uitzien.

Carrière Buddy heeft mijn verwachtingen enorm overtroffen. Iemand reikt je een hand toe en slaat vervolgens ook nog een warme deken om je heen. Je hebt niet het gevoel dat je na een paar sessies er alleen voor staat, maar je werkt echt aan een concreet plan dat je verder helpt, ook als de sessies zijn geweest.

Wacht maar, ik laat het je zien
Ik zou anderen echt adviseren om naast je persoonlijke gesteldheid ook naar je werk te kijken. Waar haal jij waardering en voldoening uit? En op het moment dat dat iets is dat eng lijkt te zijn en iedereen zegt dat het niet kan of lukt, is het enige dat je daar tegenover moet zetten: ‘wacht maar, ik laat het je zien’. Het is wat dat betreft een korte tijd door de modder kruipen om te voorkomen dat je je leven lang achteraan in de file staat.